Het Internet of Things groeit enorm

Wat is het Internet of Things (kortweg IoT) nou precies ?

Het is een apart draadloos netwerk wat wereldwijd wordt uitgerold om miljarden apparaten met elkaar te laten communiceren. Denk aan deurbel, thermostaat, koelkast, camera, watermeter, gasmeter, electriciteitsmeter, lampen, verwarmingsketel, wasmachines, robots, auto’s etc etc.

Het huidige internet zoals we het nu kennen, gebruik van desktops, laptops, tablets en smartphones, zal straks in de minderheid zijn. Het overgrote deel zal straks bestaan uit data-uitwisseling en communicatie tussen “slimme” apparaten. Deze apparaten bezitten sensors en maken verbinding met het IoT.

Het aantal apparaten die aan het internet der dingen verbonden zijn werd geschat op 10 miljard in 2018, en zal naar verwachting groeien naar 64 miljard in 2025.
Aldus Wikipedia.

Internet of Things
Internet of Things

Helium miners in Amsterdam

Om een indruk te geven hoe snel het draadloze netwerk van The Internet of Things groeit, hier een plaatje van de actieve miners in Amsterdam (datum september 2021). De stad staat inmiddels nagenoeg vol met apparaten en ook in andere grote steden gaat het hard. Zie onderstaande kaart van Explorer.Helium.com.

Helium-miners-Amsterdam
Het Internet of Things groeit enorm 4

Het IoT groeit doordat het aantal hotspots groeit waardoor verbindingsmogelijkheden ontstaan.

TED Talk over The Internet of Things

Deze lezing werd gegeven op een lokaal TEDx-evenement.

Er is tegenwoordig een nieuwe buzz-zin in technische kringen: The Internet of Things. En het belooft groter te worden dan internet en het World Wide Web ooit waren. Maar wat is het? En hoe zal het ons dagelijks leven beïnvloeden? Zal het mij helpen? Moet ik me zorgen maken?

Benson Hougland heeft een passie voor allerlei soorten technologie die een diep verlangen drijft om zijn werk en de wereld om hem heen beter te maken. Zijn interesses zijn onder meer wijn maken, muziek maken en herinneringen maken met familie en vrienden tijdens activiteiten zoals varen, kamperen en reizen.

Benson woont 17 jaar in Temecula, hij is echtgenoot en vader van twee basisschooljongens en een volwassen dochter. Als vice-president bij Opto 22, een lokale softwareontwikkelaar en hardwarefabrikant van producten die worden gebruikt in de markten voor industriële automatisering en informatietechnologie, is hij verantwoordelijk voor productevolutie, marketing, training en communicatie.

(Bron TED Talk)

Helium miner aanvragen button