Helium.com | Forbes nr 8 in super opvallende IoT bedrijven

Helium.com is een vooraanstaand bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op communicatie en cryptobetalingen voor het Internet of Things.

Helium
Officiële website van Helium.com

Helium.com in zakenblad Forbes

Het gerenommeerde Amerikaanse magazine Forbes noemt dit project één van de meest interessante en veelbelovende IoT ondernemingen van het jaar 2020.

Helium.com

Helium is een IoT platform voor het bouwen van het netwerk en het overdragen van IoT-apparaat gegevens. Het platform is gebouwd op een peer-to-peer draadloos netwerk dat internetconnectiviteit voor IoT-sensoren en apparaten vereenvoudigt. Wat dit bedrijf onderscheidt, is de mogelijkheid om draadloze dekking te bieden voor Internet of Things (IoT)-apparaten met een laag vermogen.

Het bedrijf kiest voor een unieke benadering om klanten te motiveren om hun Helium HotSpot te gebruiken, die voor $ 495 wordt verkocht. Ze bieden hun cryptocurrency, Helium crypto coin, aan in ruil voor het kopen en gebruiken van het apparaat, wat helpt bij het creëren van “LongFi” draadloze netwerken met 200X het wifi-bereik tegen 1/1.000ste van de kosten van een mobiel modem.

Het aantal IoT-startups en aanverwante ondernemingen op het platform Crunchbase is in slechts een jaar tijd met 27% gestegen, van 26.792 in 2019 naar 34.120 vandaag.
IoT-startup financiering bereikte een stijging van 15% op jaarbasis van Q1, 2019 naar Q1, 2020 en bereikte $ 4,7 miljard voor het laatste kalenderkwartaal volgens Venture Scanner’s IoT Q1 Funding Update.


Consumentenauto’s en draadloos printen en fotokopiëren zijn de twee IoT-gebruiksscenario’s die volgens Gartner’s laatste prognose in 2020 respectievelijk $ 72 miljard en $ 38 miljard zouden opleveren.
De wereldwijde commerciële IoT-markt zal naar volgens specialisten groeien van $ 385 miljard in 2019 naar $ 687 miljard in 2025.

IoT-startups zien mogelijkheden in de inefficiënte, tijdrovende benaderingen waarop complexe ondernemingen vertrouwen om werk gedaan te krijgen. Alleen al in Crunchbase zijn er meer dan 34.000 IoT-startups, die concurreren in de zakelijke en automotive IoT-, commerciële, automobiel-, productie-, detailhandel- en groothandels- en transportsectoren.

De harde economische gevolgen van Corona heeft veel bedrijven getroffen waar IoT-startups bijzonder hard op leunden. Automotive, detailhandel & groothandel en transport behoren tot de zwaarst geraakte sectoren.

Volgens de laatste schattingen van Gartner verminderden de IoT-inkomsten voorspellingen voor de transportsector dit jaar van $ 43 miljard naar $ 34 miljard. Enterprise en Automotive IoT daalden in het eerste kwartaal van dit jaar van $ 393 miljard naar $ 351 miljard in marktwaarde. De omzet voorspellingen voor IoT aanbieders zijn daarentegen heel positief en zullen dit jaar naar verwachting stijgen van $ 25 miljard naar $ 29 miljard.

De 20 beste IoT bedrijven om in 2020 in de gaten te houden

De lijst is gebaseerd op :

 • de manier waarop om nieuwe nieuwe markten aan te boren,
 • het vermogen om hun technologiën aan te passen aan veranderende omstandigheden
 • de concurrentiepositie.

(Onderstaande|De volgende|Deze lijst van} 20 ondernemingen zijn de tijd waard om in de gaten te houden in 2020 :

 1. Armis Security
 2. Bastille
 3. Blues Wireless
 4. Cartesiam
 5. CENTRI
 6. Eta Compute
 7. Finite State
 8. Helium
 9. Hologram
 10. InfluxData
 11. Inspirit IoT
 12. Karamba Security
 13. Logmore
 14. Medigate
 15. Particle
 16. PFP Cybersecurity
 17. PoLTE
 18. Securithings
 19. SPAN.IO
 20. SWIM.AI

=>Lees het volledige Engelstalige artikel hier : Forbes The Top 20 IoT Startups To Watch In 2020

Belangrijke investeerders zijn onder meer Mark Benioff, SV Angel, FirstMark, Khosla Ventures en GV (voorheen Google Ventures).

(Bron : Louis Columbus, Forbes 2020)

Helium.com Promo Video

Ze hebben een informatieve video gemaakt waarin wordt uitgelegd wie Helium is. Je kunt hem hier bekijken:

Bedrijven die met Helium.com samenwerken

Onderstaande bedrijven hebben een samenwerkingsverband met Helium.com.

Helium is used by bedrijven
Helium.com | Forbes nr 8 in super opvallende IoT bedrijven 5
Helium miner aanvragen button